Sant Cugat ja disposa de la nova comissaria de policia. Ubicada a la plaça de la Vila, és un equipament que permetrà que la nostra ciutat tingui la dotació d’agents i les instal·lacions adequades a una població que ha crescut de forma sostinguda els darrers anys. Hem traslladat la seu d’aquest cos de seguretat de l’avinguda de Gràcia al centre del municipi gràcies a voluntat ferma de l’Ajuntament, que ha apostat per oferir un servei de qualitat i proximitat adequat a les necessitats de la ciutadania de Sant Cugat.

La nova comissaria constitueix un pas més en la millora dels recursos de la Policia, tant pel que fa a l’increment del nombre d’efectius policials com pel que fa les instal·lacions, que guanyen el doble d’espai. Actualment, el cos de la Policia Local té 89 agents, 6 dels quals s’han incorporat aquest any. D’aquesta manera, la policia municipal de Sant Cugat té una ràtio d’1,13 policies per cada mil habitants i s’acosta a l’objectiu d’assolir l’1,5, que és la xifra recomanada pel Govern de la Generalitat.

L’edifici de la nova comissaria té un total de 1.200 m² distribuïts en quatre plantes. El canvi implica un guany de 650 m² respecte a l’edifici de la Casa Jaumandreu. En percentatges, l’ampliació és del 114,8%. Així doncs, els agents de policia gaudiran d’un equipament més espaiós i funcional que permetrà que la ciutadania sigui més ben atesa.

El canvi de seu s’ha efectuat contenint la despesa i dissenyant un edifici eficient i sostenible. Per aquest motiu, en lloc de construir un edifici nou, l’Ajuntament ha adquirit i adaptat l’antiga seu del Club Muntanyenc Sant Cugat, una operació que ha tingut un cost d’1.850.000€.

El trasllat del cos de seguretat al nou edifici culmina el procés de modernització de la policia local de Sant Cugat. Durant els darrers mesos, hem posat en funcionament la policia verda, hem acostat el servei als antics districtes i hem incrementat la proximitat a través dels agents de barri. I és que, a Sant Cugat, creiem que la seguretat és un element fonamental en la cohesió del municipi. És per això que volem tenir un servei de policia local adaptat a les necessitats del conjunt de santcugatencs i santcugatenques. Avui, això ja és una realitat.