Com sabeu,  la transparència és una de les nostres prioritats. Un fet que ho demostra, és que el nostre Ajuntament obtingués el 2015,  per quart any consecutiu,  la màxima puntuació en el rànquing de transparència de l’administració local de l’estat,  que atorga l’ ONG Transparència Internacional. Per altra banda,  vam renovar el segell Infoparticipa a la qualitat i a la transparència de la comunicació pública i local, atorgada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, en el que es determina que el nostre consistori compleix amb el 100% dels indicadors.

 x19AJUNTAMENT.jpg.pagespeed.ic.vXdPPz7Mil

Ara volem fer un pas més amb la creació del Registre de Grups d’Interès (lobbys), d’acord amb la Llei Catalana de Transparència.   Som la primera administració local de Catalunya que implanta aquesta mesura.  L’objectiu és que es faci públic tot aquell grup de pressió que es reuneixi amb càrrecs electes o tècnics de l’ajuntament  per realitzar accions d’influència o intermediació. És a dir, que hi hagi transparència per saber qui ha participat en l’elaboració de polítiques públiques, amb quins mitjans i amb quins resultats, i també el codi ètic que ha permès el desenvolupament d’aquesta intermediació d’acord amb la llei.

La inscripció al Registre de Grups d’Interès serà gratuïta i voluntària. El seu reglament el portarem a aprovació provisional en el ple municipal aquest mes d’abril i, després d’un període d’exposició pública de 30 dies, el tornarem a portar al ple municipal per a la seva aprovació definitiva.

Aquesta nova acció se suma al Pla d’Integritat que ja vam posar en marxa el 2014 , així com al web “Govern Obert”, que fa més accessible la informació sobre dades, pressuposts, etc.,  del nostre Ajuntament.  Entreu a consultar-la!