El proper dilluns 15 de setembre és una data important en el calendari de moltes famílies. Comença el curs escolar. Sant Cugat és una ciutat clarament orientada a les famílies, on l’educació ha esdevingut cabdal. És per això que l’Ajuntament ha volgut fer de les polítiques educatives un eix prioritari del mandat, dedicant tots els esforços en desenvolupar projectes educatius i recursos econòmics per valor de més d’11 milions d’euros.

Sant Cugat és una ciutat amb una gran vocació educativa. Com sabeu, disposa d’una complerta oferta de centres educatius, cosa que permet que les famílies puguin triar el projecte educatiu que els sembli més adequat per als seus fills i filles. En aquest sentit, Sant Cugat és un municipi que ha fet una aposta clara i ferma per prioritzar l’educació i, de forma més específica, per potenciar la qualitat en l’ensenyament.

Educar és estimar. A banda d’adquirir coneixements acadèmics i competències, durant l’etapa escolar, els infants i els joves també adquiriran els valors humans que els permetran créixer i desenvolupar-se en la nostra societat. Em refereixo a valors com el compromís, el respecte, la convivència i la solidaritat. Són valors importants, necessaris, ara més que mai, en el context actual. Una gran part de l’educació dels infants i joves té lloc a les escoles i instituts, és cert, però també ho és que l’educació comença a casa. Eduquen també entitats, clubs esportius i associacions de la ciutat. Tots plegats formem un teixit educatiu importantíssim. Crec que l’educació efectiva i integral té lloc si tots actuem conjuntament: pares i mares, docents, societat civil i institucions.

També vull aprofitar l’oportunitat per reconèixer l’esforç que estan fent moltes famílies en una època i uns temps de dificultats. En aquest sentit, us vull traslladar la mà estesa de l’ajuntament per aconseguir que cap nen o nena, per raons econòmiques, es quedi enrere. Hem reforçat les beques menjador i hem aconseguit garantir, en la majoria de casos, el transport escolar. Són temps complicats, però estic convençuda que, junts, podem garantir un futur il·lusionador pels nostres infants.

Segur que aquest serà un any important, amb moments que requeriran esforç, il·lusió, dedicació i constància. El meu compromís és treballar per vosaltres, per mantenir i defensar el model educatiu de Sant Cugat.