hospita-general-catalunya-doctoralia

Sempre he defensat que Sant Cugat necessita un hospital públic de referència. Ho pensava el 2010, quan érem 83.337 habitants i avui amb més raó, quan hem passat ja dels 90.000 habitants, el que significa un creixement de poc més de 7.000 habitants en sis anys. Un hospital que ens permeti, amb la targeta sanitària, tenir assistència a la xarxa pública.

Sempre he dit també que davant les restriccions pressupostàries de la Generalitat, estudiéssim la possibilitat de concertar o llogar una part de l’Hospital General per ampliar el concert existent. L’important és garantir l’assistència i la cobertura sanitària dins la xarxa pública, més enllà de si el prestador del servei (centre hospitalari) és públic o privat.

Si es confirma la proposta que avui publiquen alguns mitjans sobre les intencions del departament de Salut de convertir l’Hospital General de Catalunya en un centre públic bàsic amb una alta capacitat ambulatòria, es garantiria el que he defensat fins avui: que els ciutadans de Sant Cugat, i per extensió de Rubí, Cerdanyola, Ripollet i Castellbisbal, tinguéssim un centre públic de proximitat.

 Malgrat que m’hagués agradat assabentar-me de la planificació sanitària de Sant Cugat directament per part del titular de Salut, el més important és que l’operació surti,  i surti bé. El que tenim en joc (la salut dels ciutadans) és massa important.

És per això que he demanat hora amb el conseller Comín. Igual que ha fet amb altres alcaldes i alcaldesses de la comarca, entenc que voldrà compartir amb els ciutadans i les ciutadanes de Sant Cugat els plans de futur.

Uns plans de futur engrescadors que donarien sortida als dèficits sociosanitaris de la comarca del Vallès Occidental.