Deia Goethe que “el més important no és saber on estàs, sinó cap a on vas”. Penso que aquest princicipi ha guiat l’actual govern municipal que encapçalo. Des de l’inici del mandat, el 2011, un any marcat per l’embat de la crisi, les seves conseqüències en moltes famílies i la baixada dels recursos municipals, ens vam dotar d’una estratègia econòmica, social i ambiental que ens ha permès articular directrius clares, projectes definits i portar-los a terme. En cas contrari, ens hauríem dedicat a gestionar poc més que el dia a dia i la ciutat no estaria avui en les condicions amb què afrontem plegats aquest 2015.

Un any que afrontem amb una situació financera solvent que ens permet tirar endavant nous equipaments de ciutat. Una solvència, fruït d’una tasca curosa i prudent de control pressupostari. Un escenari que, deixeu-me dir, no trobem en d’altres administracions públiques.

Gràcies a aquest full de ruta, aquest 2015 es faran realitat diversos projectes que no són fruït de la improvització sinó d’un model de ciutat clar, d’un lideratge definit i una vocació de servei a la ciutat i la ciutadania.

Com hem vingut fent en els anys anteriors, dedicarem més de 800.000 a fomentar l’ocupació en col·lectius vulnerables. Avui Sant Cugat presenta un índex d’atur del 8’6%, una xifra només comparable a economies que marxen bé com Alemanya o la Gran Bretanya. Malgrat la crisi, hem baixat l’atur, creat ocupació i ho hem fet gràcies al nostre teixit empresarial, comercial i els nous emprenedors que troben, en aquest ajuntament, un aliat.

Aquest 2015, i amb la vocació clara de fomentar la dinamització econòmica, es posarà en marxa el nou Mercat Vell que donarà un nou impuls comercial a tot el centre. També adjudicarem el mercat de Volpelleres que será un motor de dinamització comercial com ha passat a Mira-sol. Aquestes actuacions són fruït d’un model de ciutat que vol crear noves centralitats comercials als barris que generin riquesa en el territori i fomentin la cohesió social.

A Volpelleres també obrirà portes la nova biblioteca de Sant Cugat. Una biblioteca del segle XXI que comptarà amb un espai d’innovació tecnològica perquè la manera com aprenem avui no será igual que demà. Així, i gràcies a la col·laboració de l’AAVV, la UAB i el Centre de Visió per Computador tindrem un espai d’experimentació i una porta al coneixement.

Un any en què aixecarem noves promocions d’habitatge públic a l’avinguda Francesc Macià, a l’av. Rius i Taulet per a la gent gran i apostem per una nova modalitat d’habitatge públic en règim de masoveria cooperativa. Davant el problema que representa l’accés a l’habitatge,  hem de ser capaços de trobar solucions imaginatives que d’adaptin a les noves necessitats i realitats socials.

Fruit de la la bona salut financera podrem fer front aquest 2015 a la construcció d’un nou pavelló esportiu al servei de les entitats. Som la ciutat dels nens i tenim la sort de gaudir d’altíssims índexs de pràctica esportiva. Així doncs, necessitem equipaments que donim servei a les entitats i als clubs de la ciutat.

Projectes, tots ells, que veuran la llum ben aviat i que són fruit d’un model de ciutat i d’una manera de fer que vol comptar amb la participació activa de tots els agents de la ciutat. Sense les entitats, els clubs, les empreses, el comerç, les associacions veïnals, socials, culturals i de lleure que tenim a la ciutat no seríem el que som, estaríem on estem i tindriem les capacitats d’afrontar amb fortalesa aquest nou any.

El més important és saber on vas i crec que Sant Cugat va en la bona direcció.