Totes les famílies de Sant Cugat tindran una àrea de joc a menys de 500 metres del seu domicili.

Us imagineu que Sant Cugat fos una ciutat feta de ciment, pedra i asfalt sense cap arbre ni cap ombra? Creieu que aquesta podria ser la nostra ciutat? La resposta és més que evident: els parcs i els jardins formen part de la personalitat de Sant Cugat i, si no hi fossin, Sant Cugat no seria la ciutat que avui coneixem, amb grans extensions de verd urbà, jardins i parcs municipals.

Sant Cugat és una ciutat que hem construït pensant en la integració de l’espai urbà i de la natura, perquè sabem que la natura –i no l’amuntegament de l’asfalt– és una font de vida i de benestar.

Tots els parcs del nostre municipi tenen espais de joc i de relació, perquè entenem que els parcs han de convidar la ciutadania a gaudir d’un entorn privilegiat i únic.

Les zones de lleure infantil són espais pensats específicament per a les famílies, on els nens i nenes hi poden jugar acompanyats dels pares i mares. Però aquests llocs també serveixen perquè petits i grans es puguin relacionar entre ells.

Veient el gran potencial que tenen els parcs i les àrees de joc, que mai no estan buides, hem volgut fer una aposta per crear-ne de noves i millorar les que ja tenim. Volem que, a Sant Cugat, tothom es pugui beneficiar de tenir un parc, un jardí o una àrea de joc a la vora. I ens hem fixat un objectiu concret: aconseguir que, com a molt, el domicili més allunyat estigui a 500 metres de distància.

Durant els propers mesos, l’Ajuntament crearà 4 noves àrees de joc d’última generació i en renovarà un total de 16. En total n’hi haurà 78 repartides per tots els barris de la ciutat. Seran noves àrees pensades per a nens i joves de totes les edats: petits (de 0 a 4 anys), preadolescents (de 8 a 12 anys), adolescents (de 12 a 18 anys) i joves (de 18 a 25 anys). En aquesta aposta, les principals estructures disposaran de Wi-Fi, de manera que facilitarem l’ús de telèfons intel·ligents i tauletes en una ciutat que volem enxarxada.

Sant Cugat és una ciutat referent per les seves dimensions, de mida humana, i per la qualitat de vida. Tenim, a més a més, tres grans actius: un entorn verd i amable, un espai tecnològic punter i un gran capital humà, la nostra ciutadania. I volem que tot això es trobi i es vegi en les accions que fem. És per això que una cosa tan senzilla, però alhora tan important, com els parcs i les àrees de joc ha esdevingut una prioritat pel consistori.

Sant Cugat és la ciutat de les famílies, un espai idoni perquè els nostres infants i joves hi puguin créixer i desenvolupar-s’hi com a persones i com a futurs professionals. I volem que això ho puguin fer des de ben petits i al llarg de tota la vida. Volem que es relacionin amb tots els santcugatencs i santcugatenques, que estiguin al cas de les innovacions tecnològiques i que sàpiguen que hi ha d’haver temps per a tot, també per gaudir i per jugar.