Un pavelló amb vocació austera, al servei de les entitats.

Som ciutat esportiva. I és que a Sant Cugat tenim la sort que l’esport, especialment el de base, està molt estès entre la població. Però aquesta sort és a la vegada un repte per a l’Ajuntament, ja que ha de ser capaç d’oferir un bon nombre d’instal·lacions capaces d’absorbir el gran volum de demanda. I tot això tenint sempre en compte la qualitat i la màxima seguretat en la pràctica esportiva.

Un nou equipament al servei de les entitats. Acabem de presentar el projecte de construcció d’un nou pavelló esportiu a Sant Cugat, que calculem que estarà operatiu l’any que ve. Aquest equipament ens permetrà oferir un nou espai, del tot necessari, a les entitats esportives i a la ciutadania.

Les xifres sobre l’activitat esportiva a Sant Cugat són altíssimes. Un estudi de la Diputació de Barcelona indica que un 58% dels santcugatencs majors de 16 anys fan activitat física. És un percentatge més elevat del que trobem a la província de Barcelona, que de mitja es queda en un 49%. A més a més, al nostre municipi hi ha més de 60 entitats esportives mentre que la mitjana d’entitats esportives per ciutat a la província de BCN és de 53.

L’esport com a dinamitzador social. La construcció d’aquest pavelló, doncs, contribuirà a enfortir l’esport santcugatenc i donar un respir a les necessitats d’espai dels clubs. La nostra voluntat no és altra que aquesta, perquè tenim molt clar que l’esport també és una eina educativa i de dinamització social molt important per a Sant Cugat. De fet, el nostre compromís amb l’esport s’ha anat concretant amb les obres de millora que en els darrers anys hem dut a terme a diverses instal·lacions: hem canviat paviments de pista, millorat pavellons, reparat goteres… En total han estat desenes i desenes d’arranjaments que han suposat una inversió de 850.000 €.

Tot plegat per ‘cuidar’ com cal un valor, el de l’esport, que tant arrelat està a Sant Cugat i que cal seguir potenciant.