DiaMundActFis_060416_p.jpg_18364854

 

La nostra ciutat ha estat amfitriona aquesta setmana del Dia Mundial de l’Activitat Física (tot i que les activitats s’estendran al territori fins el dia 15 d’aquest mes).  L’objectiu d’aquesta jornada pretén sensibilitzar la població sobre la importància de l’activitat física i lluitar contra el sedentarisme. Posar en valor els objectius “Acumula 30 minuts cada dia d’activitat física”,  per a adults i “Acumula 60 minuts d’activitat física” per als més joves.   L’acte central del Dia Mundial de l’Activitat Física es farà el proper diumenge, 10 d’abril,  amb la 58a Marxa Infantil, la 8a Trobada Comarcal de Dansa i una Caminada per a Adults.

 A Sant Cugat un 54’7% del total de la població practica activitats esportives al municipi.  L’oferta és molt àmplia i també la d’activitat física,   pel que s’escau molt la idea “d’infant actiu=adult saludable”.  És la nostra obligació el promoure la pràctica de l’activitat física i l’esport com a part del desenvolupament integral dels infants i joves… i també l’adults!

A banda de la quantitat de clubs dels que podem gaudir, la nostra ciutat disposa de molts espais a l’aire lliure per practicar activitat física. Des de caminar o córrer, fins jugar a bàsquet, futbol sala, handbol, vòlei platja, hoquei patins, tennis de taula o petanca. També disposem d’altres instal·lacions per esports més minoritaris, com un parc de bicitrial, un circuit de cros, tres parcs de patinatge, dos parcs de barres i dos circuits urbans de fitnes, així com circuits de manteniment per a la gent gran i un Circuit Inclusiu Sumant Capacitats (a Valldoreix).

Si no ens movem és perquè no volem…  A Sant Cugat,  no tenim excusa!