Impulsem la campanya 'Creiem en Sant Cugat' de suport al comerç local.

El comerç de proximitat dóna personalitat i caràcter propi a cada ciutat. Les llibreries, les fruiteries, els cafès, els mercats … De fet, penso que una de les formes que tenen els municipis d’expressar la seva manera de ser i de fer és a través del seu comerç. Són miralls on queda retratat el tarannà de la ciutat i de la seva gent. Només cal passejar-se pels carrers i observar com són les botigues, què ofereixen, qui hi va comprar i com… Aquesta setmana, justament, hem presentat una campanya de suport al comerç local sota el nom de Creiem en Sant Cugat”.

El comerç de Sant Cugat reflecteix clarament el caràcter obert de la nostra ciutadania i el nostre model de ciutat. A més, és un comerç que destaca per la seva qualitat i proximitat, i  que ha sabut adequar-se al creixement de Sant Cugat i aportar-hi un valor afegit. No podem oblidar que no fa pas massa anys els santcugatencs i les santcugatenques havíem de comprar alguns productes a altres municipis del nostre entorn… avui això ja és història i la xarxa comercial de la ciutat, ja ben consolidada, ofereix tots els serveis necessaris.

Quin ha estat el secret d’aquest èxit? Crec que entre tots hem estat capaços d’impulsar un urbanisme que ha tingut en compte les necessitats comercials. En aquest sentit la vianantització del centre urbà ha estat molt positiva juntament amb la creació d’altres centralitats comercials als barris –com per exemple el Mira-sol Centre o el futur Volpelleres Centre- que han acostat els serveis arreu del nostre territori. Tot aquest model conviu en equilibri i es complementa amb la presència de centres comercials de gran format.

Avui Sant Cugat gaudeix d’un comerç competitiu, proper, divers i amb segell propi. Un comerç que, a més, també juga un paper destacat en la dinamització econòmica de la ciutat i que contribueix positivament a la cohesió social. I un comerç, també, que com a tot arreu té importants reptes de futur. Uns reptes que entre tots i totes, treballant colze a colze amb les associacions comerciants, sabrem aprofitar per seguir millorant encara més el model comercial propi de Sant Cugat. N’estic plenament convençuda!