Una finestreta presencial i virtual per als joves de Sant Cugat.

Som una ciutat jove. Sempre he cregut que un dels principals actius de Sant Cugat, allò que fa singular la nostra ciutat, és la seva demografia. Som una ciutat molt jove, on el 25% de la població té menys de 18 anys. Ho podeu veure caminant pels carrers de la nostra ciutat i comparant-ho, a simple vista, amb els de les ciutats veïnes.

Aquest fet en sí mateix ja és un valor, que marca les polítiques municipals, ja siguin urbanístiques o de serveis. No és el mateix una ciutat que envelleix que una ciutat com la nostra que ha de tenir en compte que, en cinc anys, els i les adolescents seran un gruix important de la població.

Per això impulsem projectes que tenen els joves com a protagonistes. Sempre escoltant les seves opinions des dels diferents consells de participació, el consell de joves i el consell de joves 13-16, s’ha arribat a realitzar el pla local de joventut Un pla que ens ha de servir per millora les condicions de vida i les oportunitats dels i les joves de Sant Cugat. Un procés de reflexió col·lectiu que us convido a descobrir en aquest video:

En aquest sentit, i per tal d’aconseguir que els i les joves de Sant Cugat trobin tot allò que necessitin a la nostra ciutat,i de manera fàcil, posem en marxa l’Ohficina Jove, a Torreblanca, un pas més en l’atenció i l’oferta de serveis per a joves que tindrà una sensibilitat especial en aquells temes que sabem que interessen els joves (i ho sabem perquè els ho hem preguntat): L’educació i la formació, l’ocupació i treball i l’accés a l’habitatge.

L’Ohficina Jove ha obert les portes amb la voluntat de convertir-se en una finestreta única per als joves. Neix amb un objectiu claríssim: que Sant Cugat es converteixi en exemple i referent de les polítiques municipals per a joves de 12 als 29 anys. I que aquests ciutadans, com ho fan els altres, se sentin orgullosos de la seva ciutat.