Sant Cugat, i per extensió el Vallès i tot l’eix de la B-30, pot esdevenir una de les regions industrials amb més potencial innovador de Catalunya i del sud d’Europa.

 Ara bé,  tenim reptes i amenaces al davant. Ens cal traçar un full de ruta  perquè el territori posi en marxa la seva immensa capacitat de transformació i opti per fomentar unes mesures determinades de política industrial.

Consell

La setmana passada vaig proposar que el Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVO) elabori un protocol comú als municipis de la comarca per tal d’establir beneficis fiscals que afavoreixin la reindustrialització.

Crec fermament que és necessari que treballem  plegats per tal de fer una anàlisi de les opcions de fiscalitat que tenim els municipis,  amb l’objectiu de fer una política comuna per atraure empreses a la comarca i afavorir la reindustrialització.  El resultat hauria de ser el d’ elaborar una guia per determinar com hem d’acompanyar aquests processos. Hem de pensar en un model que sigui just per ajudar a mantenir llocs de treball.

Davant la situació que està vivint la planta de l’empresa Delphi de Sant Cugat, agraeixo el suport dels alcaldes i alcaldesses, un suport va en la línia del desplegament del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental.

D’acord amb els objectius que us he explicat, la nostra voluntat és la de preservar el sòl industrial i no el requalificar els terrenys davant de situacions de deslocalització o tancament d’una empresa industrial. Mantenir aquest sòl industrial serà clau per assegurar i millorar la qualitat dels llocs de treball